Novosti|

Članovi HVIDR-e Belišće Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili su sudjelovanjem na središnjoj svečanosti 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, gradu na čijoj se tvrđavi prije 20 godina ponosno zavijorio hrvatski barjak simbolično označivši pobjedonosno napredovanje Hrvatske vojske.
Članovi belišćanske HVIDR-e od ranih jutarnjih sati uključili su se u program koji je počeo budnicom ulicama grada Knina i odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima VRO „Oluja“ ispred spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“.
Na kninskoj tvrđavi svečano je podignuta državna hrvatska zastava uz podsjećanje na operaciju i imena 229 u njoj poginulih i nestalih pripadnika te umrlih od posljedica ranjavanja i zarobljavanja. Kao izraz kninskog ponosa i pobjede, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i sin pokojnog predsjednika Miroslav Tuđman otkrili su spomenik prvom predsjedniku Republike Hrvatske doktoru Franji Tuđmanu. Otkrivanje spomenika pratila je pjesma “Stina pradidova” u izvedbi Klape HRM “Sveti Juraj”, a akrogrupa “Krila Oluje” izvela je prigodni letački program.
Središnja svečanost nastavljena je na Trgu Ante Starčevića.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content