Novosti|

U sklopu programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, ove godine Dječji vrtić “Maslačak” ugostit će nekoliko pjesnika u matičnom vrtiću.

Jučer je gošća bila Kornelija Fešiš, članica sekcija poeta Udruge za kulturu i umjetnost „ZUM“ Belišće.

U njenoj pratnji bili su Irena Fešiš, u ulozi animatorice, i Dubravko Maričić, tajnik Udruge „ZUM“ Belišće, koji je fotoaparatom pratio ovaj zanimljiv susret u starijim vrtićkim skupinama – ZVJEZDICE koju vode Gordana Jelkić i Miroslava Šargač, odgojiteljice predškolske djece.

Aktivnosti je nazočio i Petar Novak, student druge godine Ranog i predškolskog odgoja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku koji je u ustanovi na stručno-pedagoškoj praksi ovaj tjedan, a cilj posjete bio je sustavno poticati ljubav prema knjizi i čitanju kod djece od predškolske dobi kao i  planirati nove oblike suradnje naše ustanove i ove udruge. Kornelija Fešiš pročitala je nekoliko prigodnih pjesama koji govore o sadržajima bliskim djeci ove dobi, a središnje teme pjesama bili su zečić, vrapčić, medvjed, klokan, slon i puž. Nakon svake pročitane pjesme uslijedila je animacija središnjeg lika pjesme koju je predstavila Irena Fešiš, a zatim su djeca oponašala kretnje predstavljenih životinja i provjeravala  svoja znanja o njima, kakve su boje, čime se hrane, gdje žive. Nakon zadnje pjesme  ovog programa djeci je ponuđena likovna aktivnost kroz koju su mogli predstaviti svoj doživljaj pročitanih pjesama i njihovih središnjih likova.

Izborom različitih tehnika, od drvenih bojica do flomastera, djeca su vješto crtala pojedine životinje smještajući ih u određenu likovnu priču. Najviše su bili zastupljeni crteži puža, medvjeda, slona i vrapčića, a suradnici su se mogli uvjeriti u likovnu vještinu polaznika ove skupine.

-Današnji susret kroz izbor programskih sadržaja integriranih kroz riječ, pjesmu, pokret i likovni izričaj pokazao je brojne mogućnosti polaznika ove skupine koje i dalje treba sustavno poticati i razvijati na tragu različitih oblika dječjeg stvaralaštva koristeći pri tome što više neoblikovane materijale, komentirao je ravnatelj dječjeg vrtića Zdenko Glasovac koji je na kraju susreta prigodno nagradio suradnike, predložio, ali i prihvatio nove oblike programsko – projektne suradnje do čijeg će ostvarenja doći u prvoj polovini 2017. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content