Novosti|

Belišćanski čitateljski klub održao je u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće svoj četvrti sastanak.

Na sastanku je ovoga puta bilo deset članova. Bio je to ujedno i prvi ovogodišnji sastanak ovog kluba na kojem se razgovaralo o knjizi poznate jungovske psihoanalitičarke Clarisse Pinkola Estés, provokativnog naslova „Žene koje trče s vukovima“. Knjigu nisu uspjeli pročitati svi članovi, zbog njene opširnosti (512 strana) i zbog božićnih i novogodišnjih blagdana te su je ocijenili samo oni koji su je pročitali, njih četvero i to prosječnom ocjenom 4. Rasprava je bila izuzetno zanimljiva i pokazala je koliko se čitateljski ukusi jako razlikuju: od oduševljenja knjigom do potpunog razočarenja i čak nemogućnosti čitanja takvog sadržaja. Za sljedeći sastanak krajem veljače, ponovnim izvlačenjem papirića s prijedlozima naslova, izabrana su čak dva: klasik američke književnosti „Ubiti pticu rugalicu“ koju je napisala Harper Lee i najnoviji roman Miljenka Jergovića „Wilimowski“.

Knjižničarke i ovoga puta pozivaju sve koji vole čitati i raspravljati o pročitanom da se pridruže Belišćanskom čitateljskom klubu. Zainteresirani ljubitelji čitanja neka se jave osobno, pozivom na broj telefona (400-627), putem weba, e-maila ili facebooka Knjižnice.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content