Novosti|

Aktivisti Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće posjetili su 27. listopada 2015. Udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u njihovim prostorijama u Belišću.

U “Zvonu” su nas dočekale Božica Šomođi i Nada Pušić sa sedam štićenika. Zvonimiru Hajncu, Ivani Francuz i Draganu Francuzu nije ovo prvi dolazak u udrugu. Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje ZTK Valpovo-Belišće i udruge “Zvono” kroz različite vidove zajedničkog djelovanja.

Ovaj put bila je riječ o radionici modelarstva-maketarstva. Članovi udruge ponovno su imali priliku raditi na strojevima Unimat i na stroju za rezanje stiropora. Zvonimir je pripremio tokarski stroj, Dragan pet strojeva s ubodnom pilom za piljenje šperploče, a Ivana stroj za stiropor. Članovi udruge “Zvono” su nakon upoznavanja strojeva i alata stavili zaštitne naočale i počeli izrezivati pripremljene oblike: kućice, voće, automobile, fotiće… Tokarili su oblicu od balze i to vrlo uspješno. Od stiropora su nastala zvona i puno različitih pahuljica snijega za božićne dekoracije. Nakon završetka rada novopečeni majstori i mladi tehničari vrlo su disciplinirano očistili strojeve i radni prostor, pospremali alat i strojeve.

Za nagradu su od Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće dobili na poklon zmajeve i balone s logotipm Zajednice tehničke kulture. Dogovorena je barem jedna radionica mjesečno, kako bi se i ostali članovi “Zvona” pronašli u ulozi maketara i modelara.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content