Novosti|

Likovna udruga “Bel-Art” Belišće nakon ljetne stanke, aktivno je krenula u sezonu likovnih kolonija, kojih je najviše tijekom rujna. Tijekom ovog vikenda članovi Bel-arta sudjelovali su na čak četiri različite likovne kolonije.

U subota, 9. rujna na likovnoj koloniji u Požegi, gdje je domaćin bila LU “Matko Peić” Požega sudjelovali su Jadranka Berak, Antun Sabo i Ivan Vajda. Također, predstavnici Bel-Arta sudjelovali su na likovnoj koloniji koju je organizirala Zavičajna udruga “Vila Velebita” Belišće, a u sklopu smotre ličkih igara i običaja. Na ovoj tematskoj koloniji sudjelovali su Suzana Lešnjaković, Vesna Vajda , Vanja Eberl i Tin Lacković, a svoje slike poklonili su i Jadranka Berak, Antun Sabo i Ivan Vajda. Treća likovna kolonija održala se u Zmajevcu, a na njoj su sudjelovali Tonoš Barić, Vlado Vagner i Dragan Đurković.

U nedjelju, 10. rujna članovi Likovne udruge Bel-Art Belišće, gostovali su na međunarodnoj likovnoj koloniji u Šidu, na poziv Hrvatskog kulturnog društva Šid i LU “Cro –Art” iz Subotice. Cilj je ove kolonije pomoć hrvatskoj zajednici i Crkvi Presvetog Srca Isusova u Šidu. Predstavnici Bel-Arta bili su Vesna Vajda, Jadranka Berak, Antun Sabo i Ivan Vajda.

Aktivnosti Bel-Arta nastavljaju se nizom kolonija, od kojih je prva sljedeća Likovna kolonija “Panon Belišće 2017″.

Ovako složen i natrpan program likovnih kolonija i pozivi našoj Udruzi da sudjeluje na njima, govori o organiziranom i marljivom radu u Udruzi, ali i o ozbiljnosti i zainteresiranosti članova da svojim radom ostvare planirane ciljeve, rekao nam je predsjednik Bel-Arta Ivan Vajda.

Tekst i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content