Novosti|

U ponedjeljak se u prekrasno uređenoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održao Božićni koncert Glazbene škole Valpovo i Belišće koji je već na samome početku oduševio prepunu dvoranu.

Koncert je otvorilo tridesetak polaznika glazbene igraonice iz Valpova i Belišća među kojima su zasigurno i budući polaznici Glazbene škole. S obzirom da je ovo prvi javni nastup najmlađih, djeca su se pokazala i više nego odlična. Nakon njih odsvirali su učenici na klaviru, gitari, tamburi, violini, flauti, klarinetu, rogu neke od najljepših kompozicija. Sve je to zaokružio zbor Glazbene škole koji je ponovno potvrdio svoju kvalitetu.

Koncertu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ljerka koja je svima poželjela lijepe i ugodne blagdane.

Nastavak božićnog slavlja bio je u Valpovu gdje su koncert otvorili polaznici plesnog tečaja, među kojima ima i mlađih od 4 godine, no to nije umanjilo vrijednost njihove prve koreografije Snjegovića.

Voditeljica odjela Glazbene škole u Belišću Tihana Ivanković naglasila je: “Iznimno je zadovoljstvo što smo ovim koncertima zaokružili prekrasno prvo obrazovno razdoblje naše škole: uselili smo u novoobnovljenu zgradu glazbene škole u Belišću, uselili u prostore Kulturnog centra u Valpovu, organizirali humanitarni koncert za kupovinu prvog klavira, započeli s edukacijom i radom na muzikoterapiji. I zaista imamo razloga za zadovoljstvo učinjenim jer je jako puno ljudi radilo za boljitak škole kako bi čak 185 polaznika imalo bolje uvjete za rad. To nije presudno, ali je svakako  zasluženo s obzirom na dosadašnje zalaganje učenika, njihovih profesora i postignute rezultate. Kruna svega bit će koncert na novom klaviru 23.12. u dvorani nove škole u Belišću koji je zahvaljujući humanitarnom koncertu, brojnim donatorima i posebno gradu Belišću kupljen! Na koncertu će nastupiti izvrsni srednjoškolci srednje glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, a nekadašnji polaznici naše škole. Atmosferu će dodatno zagrijati Yuliya i Konstantin Krasnitzky, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, dobitnici brojnih visokih nagrada nekih od najznačajnijih pijanističkih natjecanja. Veliki je to poklon našoj školi kojoj je sve ovo zasigurno vjetar u leđa za nove izazove!”

VIDEO: Jingle Bell Rock u izvedbi zbora Glazbene škole (video Tin Lacković)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content