Novosti|

cp

Crkveno pjevačko društvo „Mir“ iza sebe ostavlja još jednu uspješnu godinu rada. Najveći uspjeh, dakako, jest onaj ostvaren na Zborskim olimpijskim igrama u latvijskom glavnom gradu Rigi u srpnju ove godine, gdje su Mirovci u dvije kategorije osvojili zlatne medalje. No, godina se ne može privesti kraju bez tradicionalnih božićnih aktivnosti u kojima će „Mir“ najaviti i proslaviti Isusov dolazak onako kako najbolje zna, pjesmom.

Prvi po redu je božićni koncert prigodnog naziva Božić u Belišću koji se već drugu godinu zaredom održava u sklopu manifestacije Advent u Belišću. Koncert je zakazan u petak, 19. prosinca u 19.30 u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika. CPD „Mir“ jedan je od sudionika, a belišćansku božićnu rapsodiju upriličit će i Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Valentina Djerek, Tamburaški sastav „Batorek“ te drugi izvođači. Voditelj programa bit će dobro poznati Branko Uvodić, a koncert će snimati Slavonska televizija.

Sljedeći projekt, u kojemu Mirovci prvi put sudjeluju, jest tradicionalni božićni koncert pod nazivom „Tiha noć u Vukovaru“, koji Hrvatska radiotelevizija daruje gradu Vukovaru za božićne blagdane. Koncert se održava 20. prosinca u župnoj crkvi svetog Filipa i Jakova u Vukovaru. Mirovci će se predstaviti uz bok renomiranim glazbenim imenima, kao što su Marija Husar Rimac, Đani Stipaničev, Renata Sabljak, Stjepan Jeršek Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić, Šima Jovanovac te mnogi drugi. Koncert snima Hrvatska radiotelevizija, a bit će prikazan na drugom programu HTV-a 24. prosinca, odnosno na Badnjak. Velika je čast biti dio tako vrijednog i kvalitetnog projekta, a Mirovci se za njega marljivo pripremaju.

Kao krunu slavljenja Božića, „Mir“ organizira svoj tradicionalni božićni koncert, ove godine pod nazivom „Tiha noć“. Na koncertu moći će se čuti božićne pjesme različitog podrijetla, žanra i govornog područja. Bit će dakle za svakoga ponešto. Održat će se 27. prosinca u 19 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću. Zamišljen je kao opušteno i radosno slavlje u kojemu će uživati i publika i pjevači. Mirovci srdačno pozivaju svoje sugrađane i sve ljude dobre volje da zajedno s njima u pjesmi proslave Božić te isprate ovu i dočekaju novu 2015. godinu.

Glasnogovornica CPD-a „Mir“ Tea Kozina

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content