Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica već petu godinu za redom obilježava manifestaciju kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, Noć knjige, 22. travnja 2016. godine.

Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige povezuju se u jedinstvenu manifestaciju, u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće započela je književnim susretom za djecu, gostovanjem Snježane Babić Višnjić, hrvatske spisateljice iz Zagreba. Snježana je dobitnica najstarije hrvatske književne nagrade Grigor Vitez za 2015. godinu.

Autorica je vješto vodila predstavljanje svojih knjiga te s učenicima viših razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća i njihovim nastavnicama, Vesnom Liker-Dojkić i Krunoslavom Kovač, uspostavila sjajnu komunikaciju.

U 18 sati započela je kreativna radionica za odrasle Romantična knjiga koju je vodila knjižničarka Jasna Andrišić. Sve polaznice naučile su kako izraditi ukrasnu kutiju u obliku knjige te ukrasiti ju pomoću triju različitih tehnika.

U 19 sati bila je projekcija animiranog filma Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea, kratkometražnog filma koji je nastao prema istoimenoj slikovnici i osvojio Oscara. Tom prilikom knjižnicu su posjetila djeca četvrtih razreda s učiteljicama Dobrilom Barić i Jasminkom Jutriša. Knjižničarka Vlasta Putar ispričala je kako je nastala slikovnica te s djecom popričala o pogledanom filmu.

Sasvim nova i unikatna izložba pod nazivom Umjetnost u staklu otvorena je u 20 sati. Radove u tiffany tehnici i tehnici vitraja izložili su Danko i Željka Vilupek koji žive u Rijeci. Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić otvorio je ovu izložbu istaknuvši kako su radovi u ovim tehnikama zaista posebni i ukrašavat će hodnik zgrade tjedan dana na dosad još neviđen način. U programu su sudjelovali i polaznici Glazbene škole Belišće Davor Arsenić i David Petrović koji su izveli dva glazbena broja, prvi na flauti, a drugi na gitari.

Noć knjige jedna je od prvih aktivnosti u obilježavanju Dana grada Belišća koja je privukla velik broj posjetitelja u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content