Novosti|

U nedjelju, 21. svibnja 2017. godine, nakon večernjeg misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika svečano su blagoslovljeni kip i špilja Gospe Lurdske koji odnedavno krase župno dvorište u Belišću. Svečano misno slavlje, te blagoslov kipa i špilje predvodio je fra Ivo Martinović, provincijal franjevaca trećoredaca glagoljaša uz prisustvo župnika fra Branka Janjića, te župnih vikara fra Marka Neretljaka i fra Marina Matančića. U svojoj homiliji o. Provincijal istaknuo je važnost lurdskih ukazanja za život Crkve, te preporučio župljanima da se utječu zagovoru Majke Božje Lurdske moleći za fratre koji žive i djeluju u Belišću kao i nova duhovna zvanja u provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša. Pri kraju misnog slavlja župnik fra Branko uputio je riječ zahvale svim župljanima koji su nesebično utkali svoje talente i darove u izradu kipa i špilje Gospe Lurdske.

Po završetku misnog slavlja svi svećenici, ministranti, zbor FRAME i OFS-a, te prisutni vjernici uputili su se na plato pokraj župne crkve gdje je uz prigodne marijanske pjesme o. Provincijal blagoslovio kip i špilju Gospe Lurdske.

Kipove Gospe i Bernardice od umjetnog mramora izradio je domaći kipar Borislav Bojanić, a donirao ih je Grad Belišće. Radove na kamenoj špilji i uređenju okoliša vodio je župljanin i majstor Berislav Jančikić, a realizirani su zahvaljujući donacijama župljana.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content