Novosti|

Danas je grad Belišće posjetio bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Grad Belišće, zahvaljujući vrijednim poduzetnicima i uspješnim gospodarskim subjektima, zadržao je tradiciju industrijskog gradića na istoku Slavonije, uz rijeku Dravu. U našoj sredini posluju brojne tvrtke, među kojima posebno značajno mjesto zauzimaju dvije velike tvrtke, Harburg-Freudenberger d.o.o. Belišće i DS Smith Belišće Croatia d.o.o., koje uz sebe vežu i veliki broj drugih manjih poduzetnika kao kooperanata u području strojarstva, strojogradnje, proizvodnje ambalažnog papira i ambalaže te proizvodnje energije. Sukladno navedenom, mogućnost novih gospodarskih investicija na području grada Belišća  neiscrpna je tema razgovora kada je riječ o planovima za budućnost našeg industrijskog grada te je susret s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem prilika za to, posebno cijeneći njegov doprinos uspostavi gospodarskih veza s investitorima iz raznih dijelova svijeta, kako u mandatima obnašanja dužnosti predsjednika Republike Hrvatske, tako i nakon toga.

U Maloj gradskoj vijećnici, bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića i njegove suradnike, voditeljicu Ureda Mirjanu Pavoković, Marka Jergovića, pomoćnika direktora za Srednji istok tvrtke Ingra d.d. Vedrana Perkovića te direktora tvrtke Capricorno Duška Stanojevića, dočekli su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i njegova zamjenica Ljerka Vučković, župan Osječko – baranjske županije Vladimir Šišljagić, te predstavnici gospodarstvenika s našeg područja, na čelu s članom Uprave tvrtke DS Smith Belišće Croatia Tonijem Bilićem i članom Uprave tvrtke Harburg – Freudenberger Belišće Zoranom Uranjekom.

O tome što ovakav sastanak znači za Belišće, gradonačelnik grada Belišća, Dinko Burić kaže da očekuje od svih onih koji mogu pomoći i Belišću i Valpovštini i našoj županiji te cijeloj Slavoniji i Baranji da će pomoći dovući kapital i potencijalne investicije:

-Svi su dobrodošli. Puno očekujemo i od najavljenih poticajnih Vladinih mjera, ali smo svjesni da nam treba i lobiranje, da nam trebaju ljudi koji mogu i žele privući one koji će otvarati nova radna mjesta, rekao je belišćanski gradonačelnik, dodajući kako puno očekuje kao gradonačelnik i od ovog posjeta i to već u narednim mjesecima.

-Vjerujem da ćemo zajedno svjedočiti da ako nešto iskreno želimo, gdje ima volje, ima i načina. Očekujem da u gradu Belišću vrlo brzo bude novih investicija i sa područja Azerbajdžana, Kazahstana i područja oko Kaspijskog jezera, da ne otkrivamo baš sve detalje o čemu smo sve pričali – jako puno očekujemo. Jedina prava i istinska vrijednost ovoga čime se mi bavimo, javnim radom i politikom, je da omogućimo ljudima da rade. Sve drugo su prazne priče, naglašava gradonačelnik Burić.

Nakon radnog sastanka, izjavu za medije je dao i osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić:

-Gospodarstvo, poduzetništvo, dakle investicije, proizvodnja i otvaranje radnih mjesta, to je ono što je prioritet, na tome se temelji čitav razvoj i prosperitet svugdje pa tako i u Slavoniji, Danas je bila prigoda da pokušamo ukazati na potencijale koje ima i Belišće, ali i cijela Osječko – baranjska županija, da s tim potencijalma pokušamo uspostaviti dobar kontakt s ljudima koji i vani mogu na drugim tržištima prezentirati potencijale, lobirati za investicije i u Belišću i cijelog županiji, u svim gospodarskim granama, prije svega u poljoprivredi, prerađivačkoj industriji i energetici, ali i svemu drugom, rekao je župan Šišljagić.

Na pitanje novinara o tome može li on dovesti investitore te može li pomoći gospodarstvu, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić je rekao da ne može pomoći nikome da ostvari konkretne ugovore.

-Ono što mogu je otvoriti vrata državnih vrhova i raznih asocijacija. To mogu, jer imam još toliko kapaciteta da u tom smislu mogu pomoći, poručio je bivši predsjednik RH Mesić.

Nakon radnog sastanka, domaćini i gosti obišli su postrojenje tvrtke DS Smith Belišće Croatia.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Zaim Saljiji

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content