Novosti|

U sklopu obilježavanja Dana grada Belišća sinoć, 8. svibnja 2016. godine, održano je tematsko druženje nekadašnjih zaposlenika Tvornice papira Kombinata Belišće pod nazivom “Belišće, grad papira – jučer, danas, sutra”.

Sve prisutne na ovom skupu, u organizaciji Grada Belišća, pozdravio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić. Potvrda je to brige za razvoj Belišća u svim segmentima pa i izraz poštovanja prema odnosu nekadašnjih zaposlenika prema sudbini gospodarskih postrojenja koja su gradili, iako su sada u privatnim rukama.

Ovakva se druženja održavaju povremeno, od 2005. godine, na inicijativu nekolicine nekadašnjih zaposlenika, koji su s velikim zanimanjem pratili sudbinu postrojenja za proizvodnju papira, osobito Papir-stroja 3. To je postrojenje, svojevremeno, najsuvremenije u svijetu znatno pridonijelo visokoj reputaciji Belišća koje je postalo sinonim za papir i kartonsku ambalažu.

Pored pedesetak nekadašnjih zaposlenika, ovom su druženju prisustvovali Gojko Slijepčević i dr. Milorad Krgović, doajeni gospodarstva Belišća, zaslužni za gospodarski uzlet Kombinata, ali i ukupnog razvoja, jer je upravo u vrijeme kada su oni upravljali Kombinatom Belišće i Tvornicom papira izgrađena značajna gradska komunalna infrastruktura i mnoštvo objekata zajedničkog standarda.

Otvarajući druženje, Dinko Burić, gradonačelnik Belišća, naglasio je da je temelj svih kvalitetnih odnosa poštovanje prema drugima i njihovim djelima, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnost ili bilo koju drugu pripadnost, što potvrđuje i bogata povijest razvoja međuljudskih odnosa u Belišću koje je od samih početaka krasila multikulturalnost – a poveznica bila grandiozan gospodarski projekt.

Izvor: valpovstina.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content