Novosti|

Belišćanski planinari, 23 polaznika planinarske škole i voditelj, protekli vikend (11. 3. -12. 3. 2017.g.) proveli su u Gazijama, u planinarskoj kući “Tivanovo” na Krndiji. Prema planu opće planinarske škole koju je za ovu godinu organiziralo HPD “Belišće” uz predavanja po temama svakog četvrtka predviđeni su i izleti u planine gdje se stečena teorija i praktično primjenjuje.

U Gazijama planinare je dočekao ljubazni domaćin Branko Tivanovac i njihov član iz Đurđenovca Tomislav Jutriša. Nakon pozdrava i smještaja u objekat dogovorena je planinarska ruta koju je predvodio Tomislav Jutriša. Planinari su na stazi pomoću kompasa i karte vježbali orijentaciju (utvrđivali stajno mjesto). Po dolasku u planinarsku kuću voditelj je odradio predavanje o užadi, kao dijelu penjačke opreme i prikazao izradu raznih čvorova.

Drugog dana bilo je predviđeno predavanje i vježbe iz prve pomoći koje je odradila pripadnica HGSS-a i zdravstvena djelatnica iz Slavonskog Broda Vlasta Novosel. Upoznala je planinare i sa sadržajem teškog ranca pripadnika HGSS-a te savjetovala koju osnovnu opremu za pomaganje bi trebali nabaviti i imati u rancima na planinarskim izletima.

Po završetku izleta uslijedio je pozdrav s ljubaznim domaćinom uz dogovor da će se polaganje ispita najvjerojatnije odraditi u Gazijama.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content