Novosti iz života udruga|

Kao i svake godine, belišćanski planinari odazvali su se na poziv prijatelja planinara u Kutjevo na Kutjevačko Martinje.

Ove godine okupilo se preko 1500 planinara iz više od 70 planinarskih društava iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja, Srbije i Bosne i Hercegovine. Iz belišćanskog društva odazvalo se 44 člana i prijatelja prirode. Vremenska prognoza nije bila naklonjena, najavljena je kiša u prijepodnevnim satima.  Po dolasku u Kutjevo vrijeme je bilo dobro, ali nakon 9 sati počela je kiša i loše vrijeme.

Nakon pozdravne riječi predsjednice HPD-a Vidim Kutjevo i gradonačelnika Grada Kutjeva trebalo se krenuti na planinarske staze, međutim zbog jake kiše, sve je odgođeno do 11 sati. U tom vremenu kiša je smanjila intenzitet pa i prestala padati, tako da se u 11 sati krenulo na jednu stazu. Od predviđene 4 staze ostala je samo jedna koja je vodila po vinogradima i ulicama Kutjeva. Domaćini su se ponovno pokazali u dobroj organizaciji i gastronomskoj ponudi. Oko 14 sati ispred crkve nazočili su obredu krštenja vina. Nakon toga, povorka kreće natrag na trg i tamo je humoristični obred krštenja vina.  Belišćanski planinari po dogovoru u kreću doma u 16 sati.

Goran Maričić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content