Novosti iz života udruga|

U nedjelju, 23. travnja, u organizaciji HPD „Zanatlija“ Osijek održan je skup planinara „Podunavski pješački put“ u Aljmašu i Erdutu. HPD Belišće se uvijek odazove na ovaj skup. Ovaj puta sudjelovalo je 35 belišćanskih planinara, uz ostalih 400 sudionika iz 16 planinarskih društava iz Hrvatske, Srbije i BIH.

Domaćini su se i ovaj put iskazali u dobroj organizaciji. Okupljanje je započelo u 9 sati u Aljmašu. U 9:30 sati dio članova je prisustvovao svečanoj misi u hodočasničkoj crkvi Gospe od utočišta.

Nakon pozdravne riječi krenulo se na stazu uz Dunav do Erduta. Vrijeme je bilo pravo proljetno, a sa staze se pružao veličanstven pogled na snažan Dunav.

Po dolasku u Erdut nastavljeno je druženje uz planinarske delicije, osvježavajuća pića i glazbu. Također, kao i do sada, domaćini su priredili fine i ukusne kolače. Manji broj onih koji se nisu odlučili za pješačenje stazom, ostali su u Aljmašu i tamo proveli neko vrijeme na Kalvariji i drugim lijepim mjestima. Autobusom su kasnije došli u Erdut i nastavili zajedničko druženje.

Tekst i foto: Goran Maričić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content