Novosti|

I ove nedjelje 28. 5. 2017. godine belišćanski su planinari bili aktivni.

Jedna grupa obilježila je prvu godišnjicu smrti prijatelja planinara Franje Voriha molitvom, paljenjem svijeća i cvijećem na njegovom grobu u 9,30 sati na groblju u Belišću. Nakon toga krenulo se na stazu BPPP-a evocirajući uspomene, kako je istu stazu za prošlogodišnji skup dana 10. 4. 2017. godine uređivao i markirao.

Dan je bio prelijep sunčan i krenulo se od svetišta sv. Ane, jedan dio kroz polje, a onda tzv. stazom visibaba prema odmorištu kod Drave.

Dolaskom na odmorište postavljena je natpisna ploča u spomen na preminulog planinarskog prijatelja. Pripremale su se kao i uvijek planinarske delicije na vatri, a kasnije prilikom druženja prisjećali smo se mnogih zajedničkih izleta diljem Hrvatske i dalje. Nakon objeda, odmora i druženja ishodali smo i stazu nazvanu njegovim imenom. Izlet je potrajao do poslijepodnevnih sati. Povratak je bio pokraj bare Jugovače koja uvijek iznenadi svojom ljepotom.

Jedna se grupa u jutarnjim satima uputila na Sovsko jezero, gdje svake godine HPD „Sokolovac“ iz Požege organizira skup „Susret planinara pjesnika i slikara“.  Naše Društvo zastupala je kao pjesnikinja Kornelija Fešiš. U ugodnom i lijepom ambijentu uz čitanje pjesama i slikanje bilo je i drugih sportskih aktivnosti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content