Novosti|

U nedjelju, 26. ožujka 2017.godine, belišćanski planinari su u velikom broju sudjelovali na manifestaciji „Papučki jaglaci“ u Velikoj. Uz planinare, u grupi od 100 sudionika bilo je 20 izviđača Odreda „Jovalius“, djece, srednjoškolaca i drugih.

U organizaciji HPD „Sokolovac“ iz Požege, suorganizatora Općine Velika i Parka prirode Papuk, pod pokroviteljstvom Udruge Slavonski planinari, ove godine po 35. put organizirana je poznata manifestacija u čast proljeću. Okupilo se oko 2.000 planinara i izletnika iz 78 planinarskih udruga diljem Slavonije i šire. Nakon srdačnog dočeka domaćina krenulo se na 5 ponuđenih poučnih staza: Staza jaglaca prema Tauberovim stijenama, do Trišnjice, Češljakovački vis, Mališćak i do Jankovca. Staze su se ubrzo popunile prema zanimanju i kondicijskoj spremnosti prisutnih. Obližnje živopisne livade s raznim objektima također su bile ispunjene najviše djecom i drugima koji su uživali u laganoj šetnji. U ovu prelijepu planinu slijevale su se kolone veselih posjetitelja koji su uživali u svježem zraku, šumu slapova i potočića, cvrkutu ptica te u pogledu na procvale jaglace i druge proljetnice.

Po povratku sa staza, domaćini su priredili ukusan grah, čobanac te langošice uz osvježavajuća pića. Na terasi doma bili su smješteni glazbenici i uz ugodne zvuke glazbe nastavilo se s planinarskom veselicom za koju planinari uvijek imaju energije. Svi su bili zadovoljni organizacijom i boravkom u ljepoti i čistoći ovog dragulja prirode.

Poslije ovoga slijedi planinarsko hodočašće „Našički križni put“ 1. travnja i pripreme za veliki skup planinara na našem BPPP-u kod Drave 8. travnja 2017. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content