Novosti|

Dana 16. travnja 2016. godine belišćanski sportaš Boris Nago nastupio je na 29. Beogradskom maratonu koji je ujedno i najveći događaj cestovnog trčanja u susjednoj Srbiji.

Zbog svoje blizine mnogi trkači iz Republike Hrvatske odlaze na ovu utrku što se pokazalo i ovaj put. Osim maratonske utrke 42km195m trčao se i polumaraton 21km95m te utrka zadovoljstva u dužini od 5km.

Ove godine bio je prijavljen rekordan broj natjecatelja na maratonu i polumaratonu (6.000), dok je na utrci zadovoljstva nastupalo 20.000 trkača. Pucanj iz startnog pištolja točno u 10h pripala je Javieru Sotomayoru (svjetski rekorder u vis 2m45cm) koji je ujedno i promoter maratona te je postala tradicija da svake godine organizatori dovedu poznato svjetsko atletsko ime kao promotora maratona što je zasigurno podignulo i popularnost utrke.

Iako su visoke temeprature za ovo doba godine usporile trkače, Nago pohvaljuje organizatore na održanom maratonu jer su dali ogroman trud, a pohvale upućuje i građanima koji su izašli u velikom broju podržati sve natjecatelje. Boris Nago istrčao je maraton u vremenu od 3h22min te zauzeo 37. mjesto od približno 1.000 maratonaca. Svaki natjecatelj koji je završio trku u vremenskom limitu dobio je u cilju medalju jer su svi pobjednici.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content