Novosti|

Belišćanski kajakaši, kanuisti i kajakašice osvojili su treće ekipno mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje se održavalo prošlog vikenda na zagrebačkom Jarunu.

Ispred Kajak kluba Belišće na ovom natjecanju sudjelovali su: Goran Posavac, Kristijan Pittner, Dejan Heđa, Emanuel Horvatiček, Marko Jelkić, Petar Ivić, Matija Vincetić, Ivan Orešković, Dijana Magušić, Tea Galić, Kristina Korošić, Brigita Rakmić i Mario Rakmić.

Ovih 13 sportaša u pratnji predsjednika Kajak kluba Belišće Stjepana Krznarića kući su donijeli još jedan pehar, i to onaj za treće ekipno mjesto te ukupno 55 medalja! Važno je napomenuti da se nitko od njih nije vratio bez osvojene medalje.  Prvog dana osvojeno je 20 medalja na utrkama na 200 metara. U subotu su uslijedile utrke na 1000 metara kada su pokazali i dokazali koliki je njihov sportski duh.

U nedjelju su postignuti sljedeći rezultati:

C1 – 500 metara: Marko je osvojio četvrto, Emanuel peto, Petar sedmo i Goran osmo mjesto!

C2 – 500 metara: Marko i Emanuel osvojili su srebro, Goran i Petar broncu, Ivan i Matija su u cilj uveslali peti, a Dejan i Kristijan sedmi.

C4 – 500 metara: Emanuel, Marko, Ivan i Matija osvojili su zlato, a srebro je pripalo Dejanu, Kristijanu, Goranu i Petru.

K1 – 500 metara (ž): Dijana je u cilj uveslala sedma.

K2 – 500 metara (ž): Brigita i Kristina stigle su do cilja osme.

K1 – 500 metara (m): Mario je sedmi završio utrku.

K4 – 500 metara (ž): Tea, Dijana, Kristina i Brigita okitile su se broncom.

C1 – 3000 metara (seniori): Petar utrku završio četvrti, Goran šesti, a Matija sedmi.

C1 – 3000 metara (veterani): Emanuel je osvojio zlato, Dejan srebro, a Kristijan broncu.

K1 – 3000 metara (seniorke): Tea je ušla u cilj druga te se okitila još jednim srebrom.

K1 – 3000 metara (veterani): Mario je odveslao prvi te se okitio zlatom.

Možemo reći da je ova „stara“ ekipa Kajak kluba Belišće pravi primjer Europskog grada sporta. Tu su naši nekadašnji prvaci i prvakinje države, tu je naš olimpijac, tu su naši reprezentativci. Tu su naši sadašnji prvaci i viceprvaci, reprezentativci.  Tea i Dijana pravo su iznenađenje. Ove povratnice u velikom stilu dokazale su i pokazale kako je to kada nešto voliš. Bez obzira na sve godine neveslanja, one su pravi dokaz da se neke stvari ne zaboravljaju i kako želja, volja i upornost doista daju odlične rezultate.

Veterani Kajak kluba Belišće su dokazali da im godine ne mogu ništa i da svaki put kada se nađu svojim kanuima i kajacima veslaju prema medaljama.

Naravno, treneri Kajak kluba Belišće Tea i Ivan pravi su primjer djeci koju treniraju. Jednog dana i oni će zasjesti na tron kao i ova ekipa. Jednog dana ovi naši kanuisti, kajakaši i kajakašice gledat će sebe kroz dječicu koja su budućnost Kajak kluba Belišće!

Ove sposobnosti i zajedništvo primjer su da je u sportu sve moguće.
Čestitamo od srca i hvala vam što ste nas još jednom učinili ponosnima!

Preuzeto s portala Dravus News

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content