Novosti|

U utorak, 12. rujna 2017. godine u Zagrebu je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) povodom 25. obljetnice prvog nastupa hrvatskih sportaša na ljetnim Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine upriličio prigodnu proslavu sa članovima prve Hrvatske olimpijske delegacije.

Pozivu domaćina, predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, odazvala se većina od 41 sportaša među kojima su bili i Belišćani, kajakaš Zvonimir Krznarić, kanuist Vlado Poslek i trener reprezentacije Stjepan Krznarić. Uz naše kajakaše i kanuiste, kao vođa ekipe, 1992. godine, bio je i prerano preminuli Matija Ljubek, a kojem je na održanoj svečanosti upriličena počast.

Zvonimir Krznarić nastupio je u kajaku jednosjedu na 500 m te je zauzeo peto mjesto u II. grupi prednatjecanja i peto mjesto I. grupe repesaža. U kajaku jednosjedu na 1.000 m zauzeo je šesto mjesto u IV. grupi prednatjecanja i peto mjesto u I. grupi repesaža.

Vlado Poslek ušao je u polufinale kanua jednokleka na 500 i 1.000 m. U polufinalu je na 500 m osvojio sedmo mjesto, a na 1.000 m peto mjesto.

Svečana proslava 25. obljetnice održana je u nazočnosti brojnih bivših vrhunskih sportaša, sportskih djelatnika i dužnosnika među kojima su bili članovi Vijeća i glavni tajnik HOO-a Josip Čop sa pomoćnicima, državna tajnica za šport i nositeljica šest olimpijskih odličja Janica Kostelić te drugi članovi hrvatske olimpijske obitelji.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content