Novosti|

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije 1. kolovoza 2016. godine održana je 25. obljetnica tragičnog masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, Policijske uprave Osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i 4 pripadnika Civilne zaštite. Uz veliki broj gostiju i uzvanika i dragovoljci Belišća obilježili su ovaj događaj.

Nakon pozdravne riječi gostiju i uzvanika organiziran je Mimohod zastava, a potom paljene svijeća logorašima u Dalju. Potom je ispred Policijske postaje u Dalju održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, a potom sveta misa zadušnica za poginule hrvatske redarstvenike u crkvi sv. Josipa u Dalju. U Domu kulture sudionici su upoznati sa sadržajem trećeg Dokumentarnog filma “ Obitelj BUTORAC – početak i kraj pakla”, a Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora OBŽ predstavlja početak rada na novoj knjizi o logorašima.

Po završetku uslijedio je domjenak u organizaciji organizatora, a majstori kotlića drugi put za redom dolaze iz redova belišćanskih dragovoljaca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content