Novosti|

knjiznica belisceKorisnici Gradske knjižnice i čitaonice Belišće već su se navikli na ljetno radno vrijeme knjižnice (ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 15, utorak i četvrtak od 13 do 19 te subota od 9 do 12 h). Naime, kao i druge knjižnice u našoj županiji, i ova knjižnica radi skraćeno zbog godišnjih odmora, ali to ne znači da se u njoj ne odvijaju vrlo važni poslovi. U tijeku je računalna obrada knjiga, kako onih novih koje dolaze u knjižnicu, tako i starijih koje već stoje na policama. Trenutno se na ovaj način obrađuju knjige za djecu i omladinu te lektirni naslovi koje se ljeti slabije posuđuju.

U knjižnici se radi i na programu za ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige i dogovaraju književni susreti te ostale aktivnosti koje će i ove godine biti brojne na radost naših korisnika i ostalih građana. Na veliku radost knjižničarki, pred samim krajem je i dogovor za književni susret s poznatim piscem Mirom Gavranom, što će biti veliko iznenađenje za sve ljubitelje njegovih knjiga. Isto tako, nastavlja se suradnja knjižnice i Kluba samozastupnika iz Udruge Zvono, što je nastavak posebnog projekta „Dan za knjižnicu“ te je upravo u tijeku dogovor za kreativnu radionicu koja će se održati ovog tjedna na Citadeli.

Unatoč visokim temperaturama koje vladaju ljeti, korisnici i dalje rado dolaze u knjižnicu i koriste mogućnost posuđivanja pet knjiga , akciju koja će trajati sve do 1. rujna. Sve korisnike u knjižnici dočekuje ugodan klimatiziran prostor i aparat za hladnu vodu koja ih može osvježiti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content