Novosti|

Nacionalni gimnastički centar „Aton“ u Nedelišću kraj Čakovca je proteklog vikenda ugostio elitu hrvatske gimnastike. Održano je Pojedinačno i višebojsko prvenstvo Hrvatske u vrhunskom A-programu za juniore i seniore.

To je natjecanje na najvišoj nacionalnoj razini gdje se okupljaju reprezentativci Hrvatske i gdje se za medalje bore imena kao što su Robert Seligman, Filip Ude, Marijo Možnik, Anton Kovačević, Tin Srbić i ostali vrhunski gimnastičari koji nastupaju po svjetskim kupovima i europskim prvenstvima. Sve su to imena koja dolaze iz najvećih hrvatskih gimnastičkih centara poput Zagreba, Osijeka, Čakovca, Rijeke, Karlovca.

Među njih se uvrstilo i Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo s predstavnikom belišćaninom Franom Zamaklarom koji je nastupio u najbrojnijoj juniorskoj konkurenciji u disciplini – tlo. Franu je ovo drugi nastup na Prvenstvu Hrvatske u A-programu i ponovio je uspjeh od prije dvije godine osvojivši treće mjesto.

Ovo je izniman rezultat za klub poput našeg koji dolazi iz malog grada gdje su uvjeti za taj nivo gimnastike vrlo skromni. Vrhunska gimnastika zahtjeva vrlo kvalitetne uvjete rada i vrlo je teško trenirati taj program a još teže postići rezultat. Zato je Franov rezultat veliki uspjeh za naš klub a i za njega samog. Nastavit ćemo i dalje vrijedno raditi i pripremati se za sljedeću godinu. U pripremi imamo nekoliko elemenata kako bismo pojačali početnu ocjenu, a na godinu Fran nastupa u konkurenciji seniora.

Tekst: Zlatko Ištvanović, trener Frana Zamaklara

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content