Novosti|

U dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću sinoć, 23. travnja 2017. godine, u organizaciji Grada Belišća i Kazališne kavane Belišće održana je Večer sevdalinki uz Antu Prkačina i gosta večeri Ibrahima Jukana. Bio je to još jedan u nizu programa u okviru obilježavanja Dana grada Belišća 2017. godine.

Glazbenici su brojnim svevremenskim pjesmama kao što su U lijepom starom gradu Višegradu, Emina, Zvijezda tjera mjeseca, Krčma u planini razgalili publiku koja je, nakon gotovo dvosatnog koncerta, gromoglasnim pljeskom tražila ponovni izlazak izvođača na bis.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Belišća Antonija Andrašek Barić predstavila je Antu Prkačina kao poznato lice s malih ekrana i svestranu osobu, koja je ovoga puta u Belišće došla kao pjevač sevdalinke, pjesme koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Oni koji prate njegov glazbeni put tvrde kako je riječ o osebujnom pjevaču koji tek sada, u jesen života, javno izražava svoj raskošni glazbeni talent za svaku dobru glazbu, ali sevdalinku ispred svih žanrova glazbe. Samu riječ sevdah još nitko nije uspio jednom riječju prevesti – opisuje se kao glazba melankolije, ljubavi i čežnje, ona je emocija iznad ljudskog racionalnog, zaključila je pročelnica Andrašek Barić.

Sve prisutne pozdravila je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je po završetku koncerta rekla: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku organizirati ovakav koncert za naše sugrađane. Bila je ovo večeras lijepa i pozitivna priča za sve one koji su ljubitelji ovakve vrste glazbe, a koju mi već duže vrijeme nismo imali prilike slušati uživo. Doista je bilo ugodno i puno pozitivne energije.” Zamjenica je poručila kako se iskreno nada da će se događaji sa sevdahom u središtu priče organizirati i ubuduće.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content