Novosti iz života udruga|

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove je godine održana na Bilogori 25. i 26. svibnja.

Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Kamenitovac u Maglenči, a domaćin je bio HPD Bilogora, Bjelovar. Dani hrvatskih planinara ove su godine bili u znaku obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj i 100 godina planinarstva u Bjelovaru.

Domaćin HPD Bilogora u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Općinom Veliko Trojstvo pripremio je bogat i raznovrstan program s lijepim izletima po Bilogori. Uz sudjelovanje preko 500 planinara iz više od 50 planinarskih udruga iz svih krajeva Hrvatske, vodstvo planinarskih vodiča HPS-a i osiguranje članova Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu i nedjelju su ostvarene raznovrsne planinarske ture na stazama Bilogore.

Članovi HPD Belišće odlučili su se za nedjelju 26.05. i grupa od 35 članova u ranim jutarnjim satima krenula je put Maglenače i planinarskog doma Kamenitovac.  Domaćini su nas dočekali s doručkom, čajem i ostalim napitcima.

Nakon pozdravne riječi domaćina krenulo se na 4 staze različite duljine. Naši članovi rasporedili su se na staze ovisno o svojoj spremnosti i mogučnosti hodanja. Vrijeme nam ovaj put nije bilo nakolonjeno, kiša je padala u nekoliko navrata, pa smo nekoliko puta oblačili i skidali kabanice. Sa staza se vraćamo od 13-14 sati i nastavljamo druženje uz grah koji su priredili domaćini za ručak kod planinarskog doma.

Oko 16 sati krećemo autobusom kući, puni dojmova već planirajući izlete za naredni period.

Tekst: Goran Maričić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content