Novosti|

U nedjelju, 27. kolovoza 2017. godine, u Brođancima se održala 45. Olimpijada starih športova, jedna od najstarijih tradicionalnih manifestacija u Hrvatskoj. Na ovogodišnjoj Olimpijadi sudjelovalo je gotovo tisuću natjecatelja iz sedam hrvatskih županija, jedne zavičajne udruge te gosti iz Bosne i Hercegovine koji su svoje snage odmjeravali u 16 seniorskih sportova, 12 u konkurenciji djevojčica i dječaka i u pet disciplina u ženskoj konkurenciji. Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić nazočio je svečanom otvorenju 45. Olimpijade čime je Grad Belišće iskazao svoju veliku podršku ovoj vrijednoj tradicionalnoj sportsko-turističkoj manifestaciji.

Grad Belišće po prvi puta predstavljali su natjecatelji dviju udruga, udruga HVIDR-a Belišće u disciplini: boćanje, kozana i ringlanje i Udruga umirovljenika i starijih osoba u disciplini ringlanje.

Olimpijski plamen upalio je poznati veslač, osvajač niza priznanja na europskim, svjetskim i državnim prvenstvima, član Veslačkoga kluba Vukovar Mato Brandt.

Pokrovitelji ovogodišnje brođanačke Olimpijade su, kao i ranijih godina, Osječko-baranjska županija te Općina Bizovac čiji je načelnik Srećko Vuković prepoznao turistički potencijal i vjeruje kako će u godinama koje dolaze to biti još prepoznatljivija manifestacija premda i sada je ona pravi šokački brand.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content