Novosti iz života udruga|

U organizaciji Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška, Likovne sekcije “Duga” u subotu, 2. rujna, održana je tradicionalna likovna kolonija.
U prostorijama Vatrogasnog doma, na 23. sazivu kolonije okupili su se brojni likovni stvaratelji iz Belišća, Novske, Daruvara, Lipika, Požege, Našica, Osijeka, Đakova, Lipovljana, Popovače, Slavonskog Broda i Zagreba. Slikarske tehnike kao i motivi odabir su samih autora a najčešće su to pejzaži, mrtva priroda, urbani motivi te poneka apstrakcija. Za listopad ili studeni planirana je izložba radova nastalih na ovoj koloniji.
Bel-artovce na ovoj koloniji predstavljale su Melita Bajt, Sonja Maddaluno i Vesna Vajda.

Slatinska kolonija

Istog dana Jadranka Berak, Antun Sabo i Ivan Vajda sudjelovali su na 16. sazivu likovne kolonije u prostoru Bussines cluba Slatina. Članovi udruge “Slik” okupili su dvadesetak slikara iz Belišća, Čepina, Donjeg Miholjca i Virovitice.

Okupljenim likovnjacima obratili su se predsjednik SLIK-a Josip Gribl i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je otvorio koloniju. Temu i tehniku autori su birali prema svojim afinitetima, tako su se na platnima našla mrtva priroda, pejzaži, ljudi u raznim slikarskim tehnikama.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content