Novosti|

bb

U skladu s ciljevima koje su si članovi Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća za ovu godinu zacrtali, a koji podrazumijevaju uključivanje većeg broja rekreativaca i građana u aktivnosti Kluba, Baraberi će tokom godine organizirati zanimljivu ligu – “BARABER X DUATLON LIGA”. O čemu se zapravo radi? Duatlon u ovom konceptu predstavlja utrke u kojima se kombiniraju trčanje i biciklizam. Oznaka “X” u nazivu lige skraćenica je za “cross”, što znači da se utrka odvija po svim vrstama terena, prvenstveno po šumskim stazama i makadamima. Više informacija o samoj ligi donosimo u nastavku!

BARABER X DUATLON LIGA 2015.

Organizacija:
Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće (dalje KPS Baraber)

Mjesto održavanja i startnina:
Mjesto okupljanja (start i cilj) biti će kod svetišta Sv. Ane u Bistrincima.
Start lige je u15:00h na već navedenom mjestu održavanja.
Prijave su 30 minuta prije starta, a startnina iznosi 20,00kn po osobi. Mlađi od 18 godina ne plaćaju startninu.

Opis natjecanja i dužina utrka:
Baraber X duatlon liga odvijat će se kroz 10 kola. Organizirat će se 5 proljetnih i 5 jesenskih utrka. Utrke će se organizirati svaki drugi ili treći vikend ovisno o utrkama Treking lige 2015. na kojima članovi Kluba redovito nastupaju. Utrke će sadržavati dvije discipline: trčanje i biciklizam, i to u slijedećem rasporedu:

1. 3,5 km trčanja
2. 10 km vožnje bicikla (preporučamo MTB bicikl, budući da se većina biciklističkog dijela utrke odvija po šumskim stazama i makadamima)
3. 1,5 km trčanja

Raspored proljetnih kola:
1. kolo 01.03.2015.
2. kolo 15.03.2015.
3. kolo 05.04.2015.
4. kolo 19.04.2015.
5. kolo 03.05.2015.

Bodovanje:
Svatko tko uspješno završi utrku dobiva bodove s obzirom na vrijeme i poziciju na kraju utrke. Odvojeno se boduju muški i ženski natjecatelji. Nakon završetka lige, KPS Baraber proglasit će pobjednike, a troje prvoplasiranih po kategorijama osvajaju nagrade. Boduju se 4 najbolje utrke iz proljetnog i 4 najbolje utrke iz jesenskog dijela lige.

Pravila sudjelovanja:
Pravo nastupa imaju svi zaljubljenici u sport i rekreaciju! Svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost uz potpisanu izjavu odgovornosti, a mlađi od 18 godina mogu nastupati samo uz potpisanu izjavu odgovornosti roditelja. Potpisivanjem izjave odgovornosti natjecatelji prihvaćaju pravilnik Baraber X Duatlon Lige.

Pravila natjecanja:
Za vrijeme vožnje bicikla obvezna je zaštitna kaciga, i bez nje natjecatelju neće biti dozvoljen start utrke. Potrebno je koristiti ispravnu opremu i bicikl. Startni broj tokom trčanja mora biti s prednje strane, a tokom vožnje bicikla sa stražnje strane. Svi su dužni pratiti upute sudaca i organizatora.

Proglašenje pobjednika:
Nakon završetka Baraber X Duatlon Lige 2015., KPS Baraber će na godišnjoj skupštini kluba proglasiti pobjednike i to troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji. Isti će dobiti medalje kao i nagrade sponzora.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content