Novosti|

Svibanj je bio mjesec brojnih aktivnosti u udruzi Zvono, Klubu mladih Garaža i Lokalnom volonterskom centru Zvono. Osim već tradicionalnog Festivala Zvoni Zvono, organizirane su i volonterske akcije u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, a sudjelovali su i u drugim aktivnostima na području cijele Osječko–baranjske županije.

Mladi članovi Kluba i žonglerska skupina nastupaju na festivalima, a osnovnoškolci sudjeluju u izvedbi mjuzikla „Išarana priča“ koji se provodi kroz projekt Osječko–baranjske županije pod nazivom „Učimo zajedno 3“.

Sudjelovali su i na festivalu „Gledaj (u)druge“ koji je organizirao Volonterski centar Osijek. Festival se istovremeno održao u svim većim hrvatskim gradovima, a cilj mu je bio približiti građanima rad udruga, predstaviti im različitost djelovanja udruga u zajednici, ustrajnost i posvećenost u postizanju pozitivnih društvenih promjena te doprinos boljoj kvaliteti života različitih društvenih grupa u lokalnoj zajednici.

Festival „Gledaj (u)druge“ bio je otvoren za sve posjetitelje, građane, ustanove, institucije koje podržavaju rad udruga kroz različite inicijative, volonterske programe i klubove, te zajedničke aktivnosti.

Svaka od udruga je kroz različite aktivnosti pokazala što rade i zašto. Tijekom festivala udruge su također imale priliku izraziti svoju kreativnost kroz osmišljavanje pozitivnih „poruka“ o važnosti i vrijednosti udruga, te su potom pozvali građane na fotografiranje sa osmišljenim porukama.

Predstavnici Kluba mladih Garaža su na festivalu održali žonglersku radionicu, gdje su predstavili posjetiteljima žongliranje kao aktivnost koja je bliska mladima i koja ih najbolje opisuje. Cilj je bio izazvati interes kod što većeg broja posjetitelja kako bi se možda kod nekih probudila želja za učenjem žongliranja, jer poznato je da žongliranje pozitivno utječe na naše raspoloženje, poboljšava rad mozga i motorike, smanjuje agresivnost te povećava osjećaj za timski rad i međusobno druženje.

Članovi Kluba mladih Garaža uvijek rado iskoriste priliku za sudjelovanje na ovakvim manifestacijama, kako bi što većem broju ljudi predstavili svoj rad i djelovanje.

U svibnju su i volonteri bili posebno vrijedni te su se uključivali u organizaciju i provedbu svih aktivnosti udruge. Intenzivno se nastavlja s aktivnošću pomoć u učenju u kojoj je do sada sudjelovalo oko 10 volontera, ali i više od 30 učenika osnovnoškolske dobi.

Lokalni volonterski centar Zvono nastavlja s provedbom zanimljivih aktivnosti, a tijekom lipnja očekuju ih još zanimljivija događanja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content