Novosti iz života udruga|

U petak, 1. 9. 2023. godine, posljednjom radionicom, završen je program aktivnosti za djecu “Ljeto u PUKSu”. Program je namijenjen integraciji raseljene djece iz Ukrajine smještenih na području Belišća u  zajedništvu s malim Belišćanima. Radionice su usmjerene međusobnom druženju i upoznavanju kroz kreativnost te omogućuju djeci lakšu prilagodbu kao i prihvaćanje različitosti.

Održano je deset radionica kroz deset tjedana. Izrađivale su se lutkice od lavande, ljetni svjećnjaci, narukvice, magneti, stakleni mini vrtovi, sladoledi, slike, origami ribice i ribice od vune, šivale su se vrećice od lavande a završilo se s pripremama za školu u vidu mozgalica i drugih igara. Radionice su se održavale u prostorijama udruge sv. Vinka Paulskog, a vodile su ih članice udruge PUKS: Marija Mandić, Dajana Vinković, Sunčica Nižetić, Jelena Novaković, Romana Hudovernik, Marija Ajduković i Vanesa Šerić.

U radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece i nekoliko roditelja.

Školarcima iz Ukrajine podijeljene su školske torbe i pribor prikupljen donacijama u lipanjskoj humanitarnoj akciji, a sva su djeca na kraju dobila plišanu igračku na dar.

Zahvaljujemo donatorima školskog pribora i igračaka što prepoznaju naš trud i zalaganje oko integracije raseljenih osoba uslijed ukrajinske krize za dobrobit pojedinaca ali i cijele lokalne zajednice.

Program aktivnosti “Ljeto u PUKSu” dio je projekta “Budi tu” koji sufinancira grad Belišće i Osječko-baranjska županija.

Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content