Novosti|

Tijekom listopada LVC Zvono nastavlja s provedbom projekta „Puzzle Plus“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt je započeo 1. kolovoza 2016., a traje do 31. srpnja 2017.

Lokalni volonterski centar Zvono proteklih je dana organizirao edukaciju „Biti volonter“ na kojoj je sudjelovalo 9 sudionika. Cilj edukacije bio je upoznati buduće volontere sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj, značajkama i vrijednostima koje volontiranje donosi u društvu te s vrjednostima volonterskog rada u odnosu na osobni rast i razvoj.

Sudionici su se upoznali s najvažnijim dokumentima vezanim uz volonterstvo, pravima i obvezama volontera i organizatora volonitranja, a kroz interaktivan način upoznali su se i s mogućnostima volonitranja na loklanom području!

U planu je organizacija još dvije edukacije „Biti volonter“, a veselimo se volonterskom angažmanu novih volontera koji će svojim radom doprinijeti razvoju zajednice.

Kroz aktivnosti projekta „Puzzle Plus“ LVC provodit će pomoć u učenju za učenike osnovnih škola, organizirat će volonterske akcije za dobrobit zajednice, organizirat će volonterske akcije školskih volonterskoh klubova, a poseban naglasak stavit će se na edukaciju građana o volonterstvu te na edukaciju organizatora volonitranja o provedbi kvalitetnih volonterskih programa.

Lokalni volonterski centar Zvono i Grad Belišće i ove godine dodjeljuju volontersku nagradu koja se dodjeljuje povodom Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content