Novosti|

Klub mladih “Garaža” od 1. listopada 2016.godine započinje s drugom godinom provedbe programa. Nositelj programa je Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, a partner na projektu je Grad Belišće.

Glavni ciljevi programa su:

– pridonjeti jačanju kompetencija mladih kroz kvalitetno provođenje slobodnog vremena i neformalno učenje
– potaknuti aktivno uključivanje mladih u kreiranje sadržaja i prostora za mlade.

Program će se, u tri godine, provoditi kroz nekoliko ključnih aktivnosti:

– organizacija edukativnih i interaktivnih radionica neformalnog učenja
– organizacija tribina i parlaonica
– organizacija eksperimentalnih vikend radionica
– istraživanje potreba mladih i prezentacija programa Kluba mladih Garaža
– organizacija sadržaja za svakodnevno provođenje slobodnog vremena
– uređenje prostora za umjetničko – kreativne manifestacije

Program Klub madih “Garaža” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U drugoj godini provedbe programa Kluba mladih “Garaža”, nastojat će kroz aktivnosti uključiti mlade da sami sudjeluju u provedbi te da predlažu i provode vlastite ideje i inicijative. U neformalnim druženjima tijekom tjedna izabrat će se tema iz života mladih o kojoj žele više znati i o kojoj žele razgovarati. Više će se poticati volonterizam i to kroz edukacije i osmišljavanje i provedbu volonterskih akcija.

Kroz “Garažu” su do sada održane aktivnosti za mlade na kojima je sudjelovao veliki broj mladih.

Održana je promocija knjige Ive Hlavač „Svi smo dobro“, održana je radionica o Društvenom poduzetništvu u sklopu 10. Festivala bundeva, održavaju se žonglerske, plesne i kreativne radionice.

Također, članica Kluba mladih Garaža sudjelovala je na YINTRO treningu. Ovaj petodnevni trening YINTRO (Youth information training) kojeg je organizirao Regionalni info-centar za mlade namijenjen je djelatnicima u radu na informiranju mladih i onih koji se žele ozbiljno time baviti. Na treningu su sudionici bili upoznati s pozadinom i principima informativnog rada s mladima, što je obuhvaćalo definiranje ključnih termina, principe i razvoj informativnog rada s mladima. Trening je provodila Irena Mikulić, od strane ERYICA-e certificirana trenerica te voditeljica obrazovnog programa PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Tijekom sljedećih mjeseci Klub nastavlja s provedbom dosadašnjih aktivnosti, ali će organizirati još neke radionice zanimljivih tema. Za toplije dane pripremamo i zanimljive radionice na otvorenom!

Za sve informacije o budućim događanjima pratite Facebook stranicu Klub mladih Garaža.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content