Novosti|

U subotu, 5.prosinca 2015, održalo se sada već tradicionalno druženje i prekogranična suradnja između Hrvatske zajednice sela Olasa i Udruge vinogradara i vinara “Martinovo brdo” Gajić, koja je i ovog Adventa obogaćena raznim kulturnim sadržajima.

U programu su nastupali Hrvatska “Čitaonica” grada Mohača, ženski pjevački zbor sela Kozar i gosti iz Hrvatske – ženska vokalna skupina Kulturno umjetničkog društva “Šokadija” iz Bocanjevaca.

Gosti iz Hrvatske oduševili su brojnu publiku, a osobito su ugodno iznenadili veleposlanicu Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj Vesnu Halugu, koja je uživala u hrvatskim tradicijskim i adventskim pjesmama.

Za dobru atmosferu i raspoloženje svih nazočnih pobrinuli su se vinari “Martinovog brda” sela Gajić, te organizatorica, predsjednica Hrvatske zajednice Ana Ružić.

– Ovakvi su susreti pokazatelji izvanredne kulturno-turističke suradnje Republike Mađarske i Republike Hrvatske, za sve brojne medije naglasila je voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković i ujedno pozvala na uzvratnu suradnju na kulturne manifestacije Turističke zajednice grada Belišća.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content