Novosti iz života udruga|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće u Centru tehničke kulture Valpovo-Belišće nastoji u svojim radionicama ostvariti primarni cilj promicanja tehničkih i STEM znanja i vještina polaznika.

Kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži na području znanstvene, tehničke i STEM kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici, a djeci se na taj način olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Od ove školske godine, a u sklopu suradnje sa Srednjom školom Valpovo, organiziramo radionicu robotike-elektronike za učenike 7.-ih i 8.-ih razreda osnovne škole iz Grada Valpova, Grada Belišća i prigradskih naselja koji su zainteresirani za upis u srednju školu elektrotehničkog ili sličnog usmjerenja. Grupu bi činilo do 10 polaznika koji bi u radionici bili pripremani za gradivo vezano za STEM područje. Voditelji ove radionice bili bi profesori koji predaju u elektrotehničkom usmjerenju Srednje škole Valpovo.

Smatramo da ćemo na ovaj način potaknuti interes za ova sve traženija usmjerenja, ali i pridonijeti većoj mogućnosti polaznika za upise u tehničke srednje škole.

Ostali polaznici radionice robotike-elektronike nastavljaju po planu i programu sa voditeljima profesorom Marijanom Antolovićem i studentom Tomislavom Sabolićem.

Prijave: na telefon 031/651-380 ili osobno u Domu tehnike Valpovo (9,00 – 13,00 sati) ili na mail ztk.valpovo.belisce@gmail.com

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content