Novosti iz života udruga|

Članovi Likovne udruge Bel-art ovoga su vikenda, 7. i 8. rujna sudjelovali na trima likovnim kolonijama, u Novoj Gradišci, Šidu i Belišću.

U organizaciji Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška, Likovne sekcije „Duga” u subotu, održana je tradicionalna likovna kolonija. Ova 22. likovna kolonija okupila je čak 42 slikara iz Slatine, Novske, Daruvara, Lipika, Požege, Našica, Belišća, Slavonskog Broda i Zagreba. Belišćanski umjetnici koji su sudjelovali na ovom slikarskom okupljanju su Melita Bajt, Sonja Maddaluno i Antun Sabo.

Istoga dana u Belišću, na koloniji u sklopu festivala Forest art u prostoru Ribičkog doma šumske motive slikali su Jadranka Berak, Suzana Lešnjaković, Vesna Vajda, Marija Sabo, Marija Došen, Dragica Č. Petrač, Ivan Vajda, Tin Lacković, Lovro Bičak, Damir Kiš i Dragan Đurković.

U nedjelju, na 11. Međunarodnoj likovnoj koloniji u Šidu sudjelovali su Jadranka Berak, Vesna Vajda, Antun Sabo i Ivan Vajda. Organizator ovog slikarskog susreta je Hrvatsko kulturno društvo Šid, a okupilo se tridesetak slikara iz Hrvatske, Srbije i Mađarske. Slikalo se u prostorijama HKD-a Šid, pri crkvi Presvetog Srca Isusovog.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content