Novosti iz života udruga|

Hrvatska vatrogasna zajednica temeljem odluke Glavnog vatrogasnog zapovjednika i ove je sezone uvela operativnu provedbu posebnih mjera zaštite od požara u priobalju tijekom ljeta te je drugi put počela s dislokacijom operativnih vatrogaskinja.

Kolege u Supetru na Braču na temelju iskustva od prošle godine, ponovno su prihvatili dislokaciji vatrogaskinja i otvaranja ženske baze na otoku Braču mjesto Supetar, a smještaj u DVD Supetar.

S područja VZG-a Belišće u ženski tim bit će uključene dvije operativne članice MARINA CRNOJA i JASNA VRBANIĆ, članice DVD-a Belišće, koje će dislokaciju odraditi u mjesecu kolovozu i rujnu.

U dosadašnjem radu, imenovane i sve ostale vatrogaskinje su pokazale da se ravnopravno mogu nositi s vatrogascima u rješavanju svih zadaća i zajednički odrađivati vatrogasne intervencije, te uvježbavati mnogobrojne zahtjevne vježbe s ciljem što kvalitetnijeg i bržeg ispunjenja zadatka.

S obzirom da je povećana potreban za sezonskim vatrogascima zbog znatno povećane opasnosti od požara na priobalju, a posebno zbog vremenskih uvjeta, veoma toplog ljeta, ove 2024. godine upućena su dva operativna člana vatrogasnih postrojbi na rad. Kao sezonski vatrogasci u Supetar su početkom mjeseca srpnja otišli Matija Crnoja, član DVD-a Belišća i Barbara Svrtan, članica DVD-a Veliškovci, koji će svoj angažman dati do kraja pojačanog napora u zaštiti od požara odnosno do kraja mjeseca rujna.

Ovom prilikom im se zahvaljujemo, na njihovom doprinosu u protupožarnoj sezoni na priobalju.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content