Novosti|

Dana 9. ožujka 2016. (srijeda) s početkom u 19,00 sati u novouređenim prostorijama Udruge, u Belišću, Radnička 14. održana je 5. po redu sjednica predsjedništva u 2016. godini.

U uvodnom dijelu sjednice, predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće g. Pavo Milekić zahvalio se svim članovima udruge koji su tijekom višetjednog uređenja novih prostorija dali svoj nemjerljiv i nesebičan doprinos.

Nakon usvajanja zapisnika sa prošle sjednice održane 23. veljače, na sjednici se razgovaralo o provedenim i planiranim aktivnostima Odbora za sportsko-rekreativne i kulturno-zabavne aktivnosti i obilježavanju 24. obljetnice akcije Baranja koja će se svečano obilježiti 3. travnja.

Posebna pozornost posvećena je pripremi i planu aktivnosti Udruge vezano za „Dan hrvatskih branitelja grada Belišća“, koji će se u gradu Belišću po prvi puta svečano obilježiti dana 30. svibnja 2016. godine u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske državnosti. Dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran Hrvatski sabor i dan kada je u Hrvatskoj nakon 45 godina prestala komunistička vladavina, uspostavljena demokracija i počeo proces osamostaljenja Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice jednoglasnom odlukom nazočnih članova predsjedništva, u počasno članstvo Udruge primljen je g. Vlado Maltar iz Belišća, vlasnik tiskare i knjigoveznice „Slog“ Belišće. Sjednica Predsjedništva završila je prijemom 2  nova člana.

Sljedeća sjednica predsjedništva održat će se u srijedu, 23. ožujka 2016. godine, kada će gradonačelnik Belišća g. Dinko Burić službeno otvoriti nove prostorije Udruge HVIDR-a Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content