Novosti|

Protekli vikend, 6. i 7. svibnja 2017. godine, bio je rezerviran za tradicionalni 23. Košarkaški turnir povodom Dana grada Belišća, koji se ove godine odigravao u sklopu obilježavanja i posebne titule – Europskog grada sporta za 2017.godinu. Na turniru, koji je dobrodošlicom otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, nastupile su četiri ekipe: KK Ghia Staff,  KK FSV Rijeka, KK Đakovo i domaćini KK Belišće.

Prvi dan, u subotu, turnir su otvorili iznimno borbenom utakmicom KK Ghia Staff i KK Belišće. Iako su prvu četvrtinu iznenadili goste iz Pazina i poveli, mlade nade Belišća nisu izdržale cijelu utakmicu visoki ritam koji su nametnuli gosti. Konačni rezultat bio je 45:27 za košarkaše iz Pazina.

U drugoj utakmici,  sastali su se KK Rijeka i KK Đakovo. Trkački puno spremnija ekipa KK Rijeke, „pretrčala“ je Đakovčane i pobijedila rezultatom 81:40.

Natjecanje je nastavljeno utakmicom KK Ghia Staff i KK Đakovo. Ovaj put su mladi Đakovčani pružili žestok otpor i dobrano oznojili košarkaše iz Pazina. Ipak konačni rezultat bio je 51:41 za KK Ghia Staff.

Četvrta utakmica dana pripala je domaćinima i KK „FSU“ Rijeka. Opet su domaći poveli, ali im je za pobjedu nedostajalo snage, spretnosti i pomalo sreće. Konačni rezultat 46:32 ostvaren je u korist košarkaša iz Rijeke.

Drugi dan, u nedjelju, na rasporedu su bile dvije utakmice za plasman. Prva je bila svojevrsno finale između KK Ghia Staff i KK FSV Rijeka. U nadasve borbenoj i zanimljivoj utakmici  slavili su igrači Pazina. Konačni rezultat bio je 51:34 za Ghiu Staff.

U utakmici za treće mjesto su se sastali KK Đakovo i košarkaši Belišća. U  izjednačenoj, borbenoj i neizvjesnoj utakmici, mladi Belišćani izdržali su sve napore te pobijedili u posljednjim minutama goste iz Đakova rezultatom 50:44.

Uslijedilo je proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira. Nagrade je podijelio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar. U kratkom obraćanju predsjednik se zahvalio svim sudionicima turnira na fer i korektnoj borbi te im poželio još puno sportskih uspjeha i ponovni dolazak u Belišće.

Konačni poredak:

1. mjesto – KK Ghia Staff  (Pazin)

2. mjesto – KK „FSV“ (Rijeka)

3. mjesto – KK Belišće

4. mjesto – KK Đakovo

Najbolji igrač: Drndić Paulo – KK Ghia Staff Pazin
Najbolji strijelac: Tin Tikveša –  KK FSV Rijeka

Ovim putem organizatori se zahvaljuju svim sudionicima i gostima što su se odazvali pozivu na ovaj tradicionalni turnir. Zahvalu šaljemo i osobama koje su sudjelovale u vođenju svih utakmica, zapisničkom stolu te sucima koji su obavili odličan posao. Hvala ide i svima koji su sudjelovali u organizaciji turnira i posebno hvala za suradnju i razumijevanje upućujemo roditeljima naših polaznika koji su, prepoznavši važnost ovog susreta i interes naše djece, podredili svoje obveze i primili goste iz drugih sredina.

Foto: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content