Novosti|

Košarkaški klub Belišće već godinama organizira turnir povodom dana grada Belišća, koji se odvija krajem 4.mjeseca, a upravo ove godine turnir je došao do jubilarne 20-te godišnjice. Stoga su se svi u klubu potrudili da se dostojno obilježi ova godišnjica pa je tako turnir ove godine imao međunarodni predznak. Sudionici turnira došli su iz raznih dijelova Hrvatske, Mađarske i po prvi puta iz Srbije. Ekipe Osječkog Sokola, Sonik Puntamike iz Zadra, Ghia Staff iz Pazina, Ratgeber iz Pečuha, Sport Key iz Novog Sada i domaća ekipa, natjecale su se u dvije skupine, a prvoplasirane ekipe automatski su stekle pravo nastupa u finalu. Skupinu A činile su ekipe Osječkog Sokola, Ratgebera iz Pečuha i Ghia Staff iz Pazina, dok su u B skupini bile ekipe Sonik Puntamike, Sport Keya iz Novog Sada i domaća ekipa.

U subotu, prvog dana turnira, u skupini A ekipa Ratgeber iz Pečuha ostvarila je dvije pobjede i osvojila prvo mjesto u skupini, drugo mjesto pripalo je ekipi Ghia Staff iz Pazina, dok je Osječki Sokol bio posljednji. U skupini B dječaci iz Zadra bili su najbolji i sa dvije pobjede plasirali se u finale, dok je ekipa iz Srbije zauzela drugo mjesto ispred domaće ekipe, kojoj je nažalost ostala borba za peto mjesto.

Nedjelja je tako donijela prvu utakmicu za 5.mjesto u kojoj su se sastali susjedi Belišće i Osječki Sokol, a pobjedu je odnijela naša ekipa, predvođena najboljim strijelcem turnira Brunom Funtakom, koji je postigao 36 od 55 poena svoje ekipe. Konačni rezultat bio je 55:41 za Belišće.

Borba za 3.mjesto donijela je borbu između ekipe Ghia Staff iz Pazina i Sport Keya iz Novog Sada. Istrijani su se bolje snašli u ovoj utakmici i na kraju uvjerljivo slavili rezultatom 62:42 i tako osvojili treće mjesto.

Finalna utakmica donijela je susret dvije neporažene ekipe, a samo je jedna i mogla i ostati na tom omjeru. U izuzetno napetoj i zanimljivoj utakmici, niti jedna ekipa se nije uspjela značajnije odvojiti pa su svi gledatelji mogli uživati u nadmetanju mladih talenata. Obje ekipe imale su značajnu podršku sa tribina i bilo je lijepo za vidjeti mlade Belišćane koji su bodrili svoje kolege iz Zadra, dok su gosti iz Pečuha imali također glasnu podršku svojih roditelja. U tim uvjetima mirniji u završnici i precizniji bili su mladi Zadrani i na kraju s(p)retno odnijeli pobjedu rezultatom 39:37 i tako postali pobjednici turnira.

Treneri su na samom kraju odlučili tko je od igrača najviše pokazao, dok je statistika dala najboljeg strijelca turnira. Za najboljeg igrača tako su treneri izabrali igrača iz pobjedničke ekipe Sonik Puntamike, Paška Horvata, dok je najbolji strijelac iz ekipe Belišća, Bruno Funtak, koji je postigao 66 poena u tri utakmice.

Nagrade svim ekipama uručio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je podijelivši medalje i pehare, sa nekoliko prigodnih rečenica, zatvorio turnir i zahvalio se svim sudionicima i ogranizatorima na odlično odrađenom turniru. Predsjednik kluba Zoran Uranjek također se obratio svim nazočnima i zahvalio se svim ekipama na sudjelovanju i na nekim novim sklopljenim prijateljstvima, u nadi da će se i dogodine ponovno sresti u Belišću na ovom tradicionalnom turniru i svima zaželio puno sportskih uspjeha.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content