Novosti|

U ovoj iznimnoj godini za grad Belišće i Zajednicu športskih udruga grada Belišća, kada svaki sportski susret i manifestaciju prati veliko priznanje Europskog grada sporta za 2017. godinu, danas (12. svibnja) Belišće je bilo domaćin još jednog velikog sportskog događaja – 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije, koji se održao na Gradskom stadionu Belišće.

Na ovoj Dječjoj Olimpijadi, kako je popularno zovu, sudjelovalo je više od 400 djece iz 11 vrtića – DV Đakovo, DV “Grlica” Bilje, DV “Jaglac” Đurđenovac, DV “Lane” Osijek, DV “Maslačak” Osijek, DV “Maza” Valpovo, DV “Pinokio” Donji Miholjac, DV “Potočnica” Osijek, DV “Regoč” Tenja, DV “Zvončić” Našice i DV “Maslačak” Belišće.

Nakon svečanog mimohoda, koji su predvodile Belišćanske mažoretkinje, svim sudionicima prigodnim se riječima obratio pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač, u ime gradonačelnika grada Belišća dr. Dinka Burića, dobrodošlicu u Belišće poželio je njegov zamjenik Domagoj Varžić, dok je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića OBŽ otvorenim proglasio župan dr. Vladimir Šišljagić.

Baš kao i na „pravoj“ Olimpijadi, uslijedila je državna himna, zatim dizanje olimpijske zastave, koju je nosilo šestero djece, predstavnika Belišća, Valpova, Đakova, Osijeka, Tenja i Našica, nakon čega je Matej Milekić iz belišćanskog vrtića izrekao zakletvu Olimpijskog festivala. Svečano otvorenje završeno je paljenjem olimpijskog plamena, za što je bio zaslužan mali Belišćanin Juran Skelac.

Mali Olimpijci, i djevojčice i dječaci, potom su se natjecali u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice iz mjesta u dalj, skoku u dalj s mjesta te u malom nogometu. Prijateljskog nadmetanja, ali i prave podrške nije nedostajalo, no svi su se vodili olimpijskim motom – važno je sudjelovati. Ipak, napetost je dosegla vrhunac pri proglašenju najuspješnijih. U svakoj pojedinoj disciplini dodijeljena su zlatna, srebrna i brončana odličja, a u malom nogometu, najuspješnije djevojčice i dječaci dobili su i pehar. Ukupan pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije je Dječji vrtić “Maslačak” Belišće!

Olimpijska odličja su malim Olimpijcima dodjeljivali Siniša Krajač iz HOO, glavni tajnik športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković, predsjednik Saveza sportske rekreacije OBŽ Emil Pravdić, tajnik ZŠU grada Belišća Josip Mađarić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar, koji je prije spuštanja olimpijske zastave i gašenja plamena pozvao svu djecu da se za godinu dana ponovno okupe na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko – baranjske županije.

Na kraju, treba spomenuti i da je u ovom iznimnom događaju za Zajednicu športskih udruga grada Belišća, a i samo Belišće, koje je Grad prijatelj djece, uz više od 400 djece, sudjelovalo i 65 odgojitelja i odgojiteljica te oko 30 volontera i službenih osoba.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content