Novosti|

Dana 14.11.2014. godine na belišćanskoj kuglani održan je 1. Memorijalni turnir poginulih redarstvenika. Turnir je održan u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije, te će kao takav ubuduće biti organiziran sa znatno više ekipa i braniteljskih udruga, dok je prve godine organiziran kao pokazni s glavnim ciljem okupljanja i suradnje braniteljskih udruga.

Prije turnira u vijećnici Grada Belišća održana je projekcija dokumentarnog filma DALJ 1991. – HRVATSKI ALAMO. Radnja filma odnosi se na masakr 20 policajaca Policijske postaje Dalj dana 1. kolovoza 1991. godine. Svoja svjedočanstva o tom tragičnom događaju u filmu su iznijeli preživjeli sudionici Josip Čičak i Zorica Butorac, udovica Đure Butorca. Zorica je kao civil sa svoje dvoje malodobne djece preživjela četnički masakr u kojemu su svi troje ranjeni, te završili u zarobljeništvu.

Na više revijalnom, no natjecateljskom turniru sudjelovalo je četiri ekipe. Dvije dolaze iz redova organizatora, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradski ogranak Belišće, te Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata gradova Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca, te općina Bizovac i Petrijevci.

Predsjednik udruge, organizatora, Darko Mikolin ekipama i pojedincima uročio je zahvalnice za sudjelovanje na turniru, dok su medaljama nagrađeni najbolji pojedinci, te su tri najbolje natjecateljke i natjecatelja nagrađeni poklonima.

Rezultati ovog turnira su u drugom planu, te ih ovom prigodom nećemo ni iznositi. Cilj memorijala, okupljanje, druženje i suradnja braniteljskih udruga je u potpunosti ostvaren, a prije svega informiranje o stvarnim zaslugama hrvatskih policajaca i njihovom doprinosu obrani suvereniteta drage nam Domovine.

1127

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content