Zaželi|

ELIDIJA VUČKOVIĆ // Drago mi je što sam dobila posao gerontodomaćice. Nakon zabrinutosti koju sam osjećala u početku, sada sam se priviknula i svaki dan sam sve opuštenija. Iako sam korisnike poznavala od prije, ovo mi je prilika da ih još bolje upoznam i pomognem u onome što im je potrebno. Zadovoljna sam korisnicima i time što mogu sudjelovati u ovom projektu.

GORDANA POLJAK (57) // Završila sam srednju ekonomsku školu, udana sam i majka dvoje djece. Kao ekonomist radila sam 28 godina kao financijski računovođa, a zatim i šest mjeseci u javnim radovima. Za posao gerontodomaćice prijavila sam se jer se još uvijek osjećam sposobnom za rad, a osobito pri pomaganju starijima.

GORDANA STRAHINEC (51) // Živim u Gorici Valpovačkoj u obiteljskoj kući sa suprugom i dva unuka pokojne kćeri. Završila sam osam razreda osnovnog obrazovanja te mi je zaposlenje na ovom projektu ujedno i prvo zaposlenje u životu. Korisnici su osobe starije životne dobi u mom selu te su većina samci. Pomažem im u kućanskim poslovima koje je njima sve teže obavljati, a dio vremena provedemo i u razgovoru. Posebnu radost, zadovoljstvo i dodatnu motivaciju dobijem kad na odlasku vidim osmijeh na njihovim licima, te radost jer se vidimo i sutra.

IVANKA MAJERIĆ (57) // Projekt Još jednom zaželi je sjajan, jer mi pomaže da se ostvarim i nešto zaradim, ali i pomognem nemoćnim ljudima u njihovom svakodnevnom životu. Radeći na terenu vidjela sam da je to ljudima jako potrebno pa bih voljela da se projekt nastavi i treći put.

IVKA HRŠAK (55) // Imam deset godina radnog staža, što znači da sam više od 25 godina bila nezaposlena. Zahvaljujem Gradu Belišću što mi je pružio priliku da ponovno radim, popravim financijsku situaciju u obitelji i osjećam se bolje. Što je još važnije, korisnici su jako zadovoljni programom te se nadam da će se pojaviti neki novi nakon ove dvije godine koji će mi ponovno pružiti priliku za zaposlenje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content