Druga večer 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje rezervirana je za najmlađe glumce – dramsku skupinu Područne škole Veliškovci i Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće.

Naime, u petak, 11. svibnja 2018. godine, s početkom u 20h u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg predstavit će se dramska skupina Područne škole Veliškovci s programom: recitacija “Čovjek i pas”, monolog “Oklevetani vuk”, igrokaz “Kameni svatovi” te igrokaz “Razgovor poslije zornice”. Voditeljica ove skupine je nastavnica Lovorka Kopić.

Potom će Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće premijerno izvesti predstavu Sunčane Škrinjarić “Bajka o maslačku”. U predstavi igraju: Dorotea Tibinac, Mirjam Šipek, Tanja Crnogaj, Emanuela Balog, Lora Pandurić, Gabrijela Talić, Petra Bublić, Ines Majdenić, Nora Markota, Nora Pastulović, Dora Ledinšćak, David Belcar, Ina Cvetković, Krešimir Petrović, Ivano Pavlović, Ema Marković, Julijana Bajtl i Ena Strugačevac. Režiju predstave potpisuje Ivica Koprivnjak. Za maštovitu izradu kostima zaslužna je “Čipka” j.d.o.o., a za tehničku realizaciju Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić. “Bajka o maslačku” uprizorenje je poznatog djela Sunčane Škrinjarić, “Plesna haljina žutog maslačka”. Svake godine u šumi cvijeće priređuje raskošan bal. Svi odijevaju najljepše i najsvečanije haljine, no postoji i cvijet koji nitko ne primjećuje zbog njegove neuglednosti – maslačak. Na koji je način maslačak ipak zablistao na balu i svojom ljupkošću zasjenio uzvanike, pogledajte u ovoj dirljivoj bajci o ljepoti, nježnosti i dobroti koju svatko nosi u srcu.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a rezervirati možete u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sgmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content