Zaželi|

Zaposlenice projekta Još jednom zaželi spremne su za početak obilaska svojih starijih i nemoćnih sugrađana. Ukupno 40 žena preuzelo je bicikle kojima će se u naredna 23 mjeseca voziti do domova korisnika projekta gdje će im pružati svu potrebnu skrb u okviru projekta.
„Bicikli su odlični, boja je stvarno upečatljiva i sigurna sam da će svi znati da se na njima voze zaposlenice na projektu Zaželi“, rekla je jedna od zaposlenica.

Površina ispred zgrade Gradske uprave bila je tijesna u trenutku podjele bicikala: prozivala su se imena, preuzimali bicikli, pumpale gume, a sve je bilo popraćeno obaveznom zvonjavom zvona novih bicikala. Sa 40 zaposlenih žena, belišćanski Još jednom zaželi jedan je od masovnijih projekata takve vrste u regiji.

„Ovo nam je već drugi projekt iz programa Zaželi i veliko nam je zadovoljstvo što smo kroz njega osigurali posao i priliku za stjecanje novih znanja i vještina za 40 žena, ali i osigurali brigu za 160 korisnika s područja Belišća. Bicikli su zaštitni znak ovog projekta i velika pomoć
ženama u obilasku korisnika i nadam se da će vas ovi koje vam danas predajemo služiti vjerno kroz sva 23 mjeseca trajanja projekta. Sigurna sam da ćete u tim mjesecima imati puno lijepih trenutaka, ali i da ćete se susresti s ponekim poteškoćama. Zato vam je tu projektni tim na raspolaganju i oni će vam pomoći da zajedno nađemo odgovor na sva pitanja koja se pojave tijekom provedbe. Želim vam uspješan rad i sigurna sam da ćete opravdati sva očekivanja“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković okupljenim ženama prilikom primopredaje bicikala.

Da bi bicikli funkcionirali besprijekorno i bili opremljeni u skladu sa zakonom, ženama je podijeljena i dodatna oprema: pumpe i svjetla za bicikle. Ljubičasti i ružičasti bicikli krenuli su na svoj put ulicama Belišća, a ženama koje žive na udaljenijim lokacijama osiguran je prijevoz do mjesta boravka, odakle će već sutra krenuti u izvršavanje svojih radnih zadataka.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content