Zaželi|

Sudeći prema onome što zateknemo prilikom izlaska na teren, možemo sa sigurnošću reći da su se gerontodomaćice zaposlene kroz projekt Još jednom zaželi priviknule na krajnje korisnike, ali i obrnuto.

Agica Drašković ranom je zorom, čim je stigla kod korisnice Anđe u 7 sati, zakuhala kavu i pripremila doručak. Mirena Brkić mela je verandu kod svoje korisnice Katice i njezinog supruga. Vrata svog doma (i hladnjaka) otvorili su nam i korisnik Ivan te naša Snježana, jer je na rasporedu bilo čišćenje hladnjaka kako bi se nove namirnice mogle složiti na čistu površinu. Valentina Bogdanović skidala je zavjese kod korisnice Zore i pripremila ih za pranje, dok se baka pobrinula da ona pritom ne padne sa stolice. Romana Jelić i Nevenka Vučković su, pak, uređivanjem cvjetnjaka kod korisnica Ane i Kate brinule da ostanu prekrasni, svježi i šareni.

Dakako, to je samo dio posla. Agica je još svom korisniku Zvonku opeglala košulje koje su njegov zaštitni znak, Anica je sa svojom korisnicom imenjakinjom čistila i pospremala kuću, Željka je pripremila doručak pa čistila kod korisnice Barbare, Katica je prala suđe i brisala prašinu kod korisnica Marijane i Anice, Renata je s korisnicom kuhala umak od rajčica, Snježana je s korisnikom Ivanom pripremala ciklu i kuhala umak od rajčice za zimnicu, dok su za ručak punjene paprike te gužvara za desert.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content