Novosti|

Sinoć je (3. prosinca) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo otvoren prvi dio izložbe fotografija „GRADITELJSKA BAŠTINA VALPOVAČKIH VLASTELINA CAMEROM OBSCUROM“. Zbog svoje veličine i količine fotografija postavljena je istovremeno u Valpovu i u Belišću. Otvorenje u Kazališnoj kavani Belišće predviđeno je za srijedu u 18. sati.

Pozdravnu riječ o izložbi dala je Sandra Miljački Andrić, prof.hrv. jezika i književnosti i dipl. knjižničar. O ideji same radionice, suradnji s Hrvatskim fotosavezom i provedbi radionice te samoj izložbi govorio je tajnik Fotokluba Valpovo i ZTKVB, Dragan Francuz.

Gospodin dr.sc. Dinko Župan načinio je poveznicu između projekta „VALPOVAČKI VLASTELINI PRANDAU-NORMANN“ u Valpovu i završnice tog projekta – izložbe „Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom“. Govoreći o povijesnim činjenicama vezanim za ostavštinu porodice Hilleprand iz Austrije, koja se nastavila na graditeljsku baštinu bana Ivana Morovića, istaknuo je veliku vrijednost izložbe koju su uz članove Fotokluba Valpovo odradili mladi Valpova, Belišća i Ladimirevaca. Gospodin Župan je naglasio da je ova izložba povezala i dva grada, istovremenim postavljanjem u Valpovu i Belišću.

Izložbu je otvorila Nea Pohižek, mlada autorica i dobitnica međunarodnog priznanja za fotografiju u Lidicama.

Izložba je postavljena povodom 70. godina rada i djelovanja Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće.

 

 

Tekst i fotografije: Dragan Francuz

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content