Novosti|

klub-150x150

BELIŠĆE – U subotu, 14. ožujka 2015. godine, u prostorijama LVC-a (nekadašnja gradska knjižnica), osnovana je prva grupa podrške “Klub Sretnih žena”, na inicijativu sugrađanke Danijele Novak. Osnivanje grupe podržale su i na prvom sastanku bile nazočne Sanja Jurić, Nikolina Fumić, Marija Prebeg, Mira Anić, Vanesa Šerić. Grupa će, za početak, djelovati kao Klub  udruge “Zvono”, a sastanci će se održavati subotom s početkom u 17h.

Ciljevi osnivanja grupe su:

– pružanje podrške ženama  koje su pretrpjele i još uvijek trpe traume zbog gubitka zdravlja, voljene osobe, razvoda, te zlostavljanja u obitelji.
– jačanje samopouzdanja i samopoštovanja te učenje tehnika samopomoći u procesima žalovanja, traumatiziranosti i diskriminacije
– osvješćivanje žena i cijele lokalne zajednice, o poziciji žena u društvu, o rodnoj ravnopravnosti i drugim temama koje žene stavljaju u poziciju žrtve, te isto tako, o vrijednosti i važnosti žena u svim segmentima života u zajednici

Podrška će se pružati  razmjenom iskustava, razgovorom, organiziranjem stručnih predavanja i edukativnih programa, održavanjem rekreacijskih i kreativnih radionica, čitanjem i razmjenom literature.

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci narušenih osobnih vrijednosti  izazvanih različitim gubitcima, traumatičnim razvodima te neostvarenim poštovanjem unutar obitelji i društva. Bez podrške okoline, ženama je teško postizati uspjehe u svim svojim životnim ulogama, stoga nam je  želja, kroz Klub sretnih žena, pomoći da strah zamijene s hrabrošću, usamljenost sa zajedništvom i ljutnju s veseljem. Vrata su otvorena svim ženama koje imaju navedene probleme ili  žele pomoći u rješavanju mnogobrojnih problema u životima svojih sugrađanki.

Osoba za kontakt: Danijela Novak
098/982-50-47

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content