Novosti|

U subotu, 10. ožujka 2018. godine, ŽVS Bocanjevčanke predstavile su se na 5. Državnom natjecanju ženskih vokalnih skupina i klapa pod nazivom “Žene za žene”. Nastupile su kao jedine predstavnice koje su branile boje Slavonije.

Kakva je konkurencija bila, dovoljno govori to da su se među ostalim skupinama nalazile i osvajačice Omiškog festivala, kao i vokalni sastavi koji svakodnevno prate naše domaće estradne zvijezde. Bocanjevčanke su se na festivalu predstavile pjesmama Alaj pjevam i pjevati znadem i Aj fićni lolo.

Prema ocjenama stručnog žirija, najbolju izvedbu imale su članice klape Kandelora iz Zemunika dok su nagradu publike osvojile ŽVS Allegre iz Varaždina, koje su nastupile i na večeri ženskih vokalnih skupina u Bocanjevcima povodom smotre folklora „Bocanjevci alaj ste milina“, što ujedno pokazuje i kvalitetu manifestacije u Bocanjevcima kao jedinu takve vrste u Slavoniji.

ŽVS Bocanjevčanke nastoji uz mnogo rada, volje i učenja, nastaviti ponosno predstavljati ime svoga etno sela, grada Belišća i cijele Slavonije.

Za kraj, ali ništa manje važno, ni dolazak u rane jutarnje sate nije spriječio ŽSV Bocanjevčanke da svojim izvedbama obogate misno slavlje u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Bocanjevcima i da u poslijepodnevnim satima održe nastup u crkvi Snježne Gospe u Harkanovcima.

 

Tekst: Bojan Vuksanić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content