Novosti|

glzbeni tjedan Koncertom ponajboljih učenika Glazbene škole u petak 1. ožujka 2013.godine završen je još jedan odlično organiziran i posjećen Glazbeni tjedan. Od ponedjeljka do petka u kapelici Svetog trojstva u dvorcu Prandau – Normann roditeljima i ljubiteljima glazbe predstavili su se svi učenici Glazbene škole.

Prvog dana, u ponedjeljak cjelovečernji koncert održali su učenici prve i druge godine Glazbene škole. Sutradan, u utorak, koncert su održali učenici 3. i 4. godine, a u srijedu kapelica Svetog trojstva odzvanjala je zvucima učenika 5. i 6. godine.
Nakon tri večeri u kojima su nastupili učenici Glazbene škole, u četvrtak su se posjetiteljima predstavili gosti, polaznici Umjetničke škole Beli Manastir, Glazbene škole Bruno Bjelinski iz Daruvara i Osnovne škole Slatina.

I kao šećer na kraju, u petak su koncert održali najuspješnijih učenici u ovoj godini, odnosno sudionici regionalnih natjecanja. Osim Dominika Miloševića, koji se predstavio na instrumentu bisernica i koji je osvojio prvo mjesto na regionalnom natjecanju u Našicama te izborio nastup na državno natjecanje, na koncertu su nastupili i Iskra Matijanić na violini, koja je glazbenu školu predstavljala na Međunarodnom natjecanju u Čakovcu, pijanisti Timon Fumić i Elena Miličević, koji su na regionalnom natjecanju u Varaždinu u kategoriji do 15 godina osvojili drugu, odnosno treću nagradu, te mladi gitaristi Tesa Martinović i Pjero Maltar. Oni su pak na regionalnom natjecanju gitarista u kategoriji do 13 godina osvojili treća mjesta.

Mladi valpovački i belišćanski glazbenici svojim su nastupom oduševili posjetitelje među kojima je bio nazočan i gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić. I ovogodišnji Glazbeni tjedan, baš kao i postignuti uspjesi polaznika škole još su jednom potvrda odličnog rada profesora i veliko priznanje Glazbenoj školi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content