Novosti|

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić u ponedjeljak 14. srpnja održao je konferenciju za novinare na gradilištu mosta preko Karašice.

Uz njegove suradnike, zamjenike, Ljerku Vučković i Domagoja Varžića te pročelnicu Ljiljanu Žigić, na konferenciji su sudjelovali Tihomir Glavaš, predstavnik Uprave za ceste Osječko-baranjske županije te Frano Kordić, predstavnik izvođača radova Osijek-Koteksa. Most čija je gradnja započela dio je projekta koji objedinjava izgradnju mosta i spojnu cestu Belišće – Kitišanci. Most će biti vrijedan 2,3 milijuna kuna, a investitor je Županijska uprava za ceste. Pored kolnika širine 5,5 metara u sklopu mosta dužine dvadeset metara, bit će izgrađena i pješačko-biciklistička staza širine 2,3 metra tako da će ukupna širina biti gotovo 11 metara. Rok za završetak radova je devedeset dana i prema riječima Frane Kordića, predstavnika izvođača radova, nema nikakvih razloga da most ne bude izgrađen u predviđenom roku. Kako je izvijestio Tihomir Glavaš, ovih će dana biti raspisan natječaj i za izvođača radova na izgradnji ceste, pa će se uskoro saznati i troškovi tog dijela projekta koji će s početkom uslijediti odmah iza dovršetka izgradnje mosta.

-Zahvalan sam Županijskoj upravi za ceste što je pokrenula ovu investiciju koja mnogo znači za sigurnije odvijanje prometa na širem području grada Belišća i na kvalitetan način spaja grad s prigradskim naseljem Kitišanci, a ima značenje i za neke druge povezane projekte, izjavio je gradonačelnik Dinko Burić. Cesta čija će gradnja uslijediti bit će dugačka 2140 metara i povezat će Belišće i Kitišance do izlaska na Podravsku magistralu. Ovim radovima šire područja grada postaje veliko gradilište, jer uskoro započinju i radovi na rekonstrukciji ceste D 517 na dijelu prema Baranji s izgradnjom dvaju kružnih tokova što ima veliko značenje za stvaranje pogodnosti za pokretanje nekih najavljenih gospodarskih projekata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content