Novosti|

Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća radi punom parom. Jedno je natjecanje nedavno odrađeno, i to vrlo uspješno, u tijeku su pripreme za državno natjecanje u Novigradu, no prije toga u goste im dolazi zbor Maranatha iz Zagreba! Ni nakon ovog natjecanja nema mjesta za odmor jer 13. i 14. listopada, u župu Svetog Josipa Radnika Belišće dolaze gosti iz Zbora mladih Maranatha iz župe Blažene Djevice Marije Žalosne Špansko iz Zagreba. Mirovci i njihovi gosti imat će i zajednički koncert nas kojem će zborovi udružiti snage i otpjevati pjesmu Baba Yetu, a koji je planiran za subotu, u 19 sati u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću. To je zapravo molitva Oče naš na swahili jeziku koju su zborovi pjevali zajedno na već spomenutom festivalu u Španskom. Prijatelji iz zbora Maranatha bit će smješteni u domovima Mirovaca, te će se tako svi moći bolje upoznati, rekla nam je Višnja Mihaljević, glasnogovornica Crkvenog pjevačkog društva Mir Belišće.

Ljetni mjeseci bili su radni za Crkveno pjevačko društvo Mir. Naime, zbor se pripremao za prvo natjecanje nakon ljetne stanke. Od 13. do 15. rujna boravili su u gradu Negotinu na 47. Mokranjčevim danima. Mokranjčevi dani su manifestacija koja se održava u čast jednom od najvećih srpskih skladatelja koji je poznat i cijenjen u cijeloj Europi. Osim što su se lijepo proveli, Mirovci su ostvarili i dobar uspjeh. Na to natjecanje pozivaju se najbolji zborovi iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Hrvatske, a Mirovci su, kako oni to već inače znaju, nešto i osvojili. U iznimno jakoj konkurenciji, CPD Mir osvojio je 3. mjesto, kojim je i dirigent Želimir Sušić, a i svi Mirovci, bio vrlo zadovoljan. Crkveno pjevačko društvo Mir je u siječnju ove godine nastupalo na Ding-Dong festivalu u Španskom, a domaćini su nam bili članovi Maranathe. Lijepo provedeno vrijeme, prijeteljstvo, druženje i pjevanje bit će nastavljeno ovoga vikenda u Belišću.

Zbor Maranatha u Belišće stiže u subotu, a nakon zajedničkog ručka i probe, te nakon koncerta nastavit će druženje s domaćinima. Naravno, nedjelja je rezervirana za pjevanje na misi u 11 sati u belišćanskoj župnoj crkvi, na kojoj će pjevati oba zbora. Nakon toga, vikend koji slijedi (20. i 21. listopada) bit će rezerviran za državno natjecanje u Novigradu Istarskom na kojem Mirovci sudjeluju svake godine i ostvaruju značajne uspjehe. Prošle su godine djevojke osvojile drugo mjesto i izborile izravan nastup na ovogodišnjem natjecanju u Novigradu. No, ove će godine Mirovci i Mirovke nastupiti i kao ženski i kao mješoviti zbor. Kako bi mogli nastupiti i kao mješoviti zbor, CPD Mir je trebao proći audiciju. Audicija je bila u lipnju i ona je za Mirovce bila laka zadaća. Sada, izazov je pred nama, vjerujemo da će nastupi ženskog i mjesšovitog zbora biti uspješni – probe su česte, konstruktivne i pomalo naporne i vjerujemo da nagrada za taj rad neće izostati, napominje Višnja.
Monika Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content